• Nähtävyydet

    No entries found

  • Huippuravintolat

    No entries found

  • Parhaat shoppailupaikat

    No entries found

Renessanssiaikaisen linnoituksen suojassa oleva Civitavecchian satama on portti Roomaan, ikuiseen kaupunkiin. Antiikin Rooma perustettiin vuonna 753 eaa ja aina Rooman valtakunnan tuhoon asti se oli maailman taiteen, arkkitehtuurin, vallan ja filosofian keskus.

Colosseum
Monumentaalinen Colosseum muistuttaa Rooman valtakunnan mahtavista ajoista. Katsomoon mahtui 50.000 katsojaa ja koska areenan saattoi täyttää vedellä, siellä voitiin esittää jopa meritaisteluita. Tavallisesti se kuitenkin hiekoitettiin gladiaattoritaisteluita varten.

Pietarinkirkko
Pietarinkirkko on maailman suurin kirkko, joka sijaitsee maailman pienimmässä itsenäisessä valtiossa, Vatikaanivaltiossa. Pyhälle Pietarille omistettu basilikatyylinen kirkko on renessanssiajan upeimpia saavutuksia. Sikstiiniläiskappelin katossa on Michelangelon kuuluisat freskot "Luominen" ja "Viimeinen tuomio".

Pantheon
Pantheon on 100-luvulla rakennettu pyöreä rakennus, jonka holvikattoa ja pylväskäytävää kannattelee yhteensä 16 massiivista pilaria. Tänne on haudattu Italian kuninkaita ja renessanssitaiteilija Rafael. Pantheon on yksi parhaiten säilyneitä antiikin ajan rakennuksia.

Tulevia risteilyjä: Civitavecchia (Rooma)