Tietoa meistä

Tietoa meistä

Princess Cruises aloitti vuonna 1965 tarjoamalla Meksikon risteilyjä yhdellä aluksella. Vaatimattomasta alusta se on kasvanut yhdeksi maailman johtavista varustamoista. Sen loistoristeilijöillä lomailee yli miljoona matkustajaa vuosittain ja sillä on risteilykohteita maailmanlaajuisesti enemmän kuin millään muulla varustamolla. Vuonna 2016 Princess Cruises täyttää 50 vuotta.

Varustamo ponnahti julkisuuteen vuonna 1977, kun Pacific Princess valittiin Lemmenlaiva-televisiosarjaan päärooliin. Sarjalla oli joka viikko miljoonia katsojia aikana, jolloin loma merellä oli ajatuksena vielä uusi ja tuntematon. Sarjasta tuli maailmanlaajuinen menestys, ja edelleen varustamon nimi ja merenneitologo merkitsevät monelle samaa kuin “risteily”.

Princess-varustamon laivat ovat nykyaikaisimpia maailman valtamerillä purjehtivia loistoristeilijöitä. Laivasto laajenee jatkuvasti ja tällä hetkellä liikenteessä ovat

Caribbean Princess (2004), Coral Princess (2003), Crown Princess (2006), Dawn Princess (1997), Diamond Princess (2004), Emerald Princess (2007), Golden Princess (2001), Grand Princess (1998), Island Princess (2003), Majestic Princess (2017), Pacific Princess (2003), Regal Princess (2014), Royal Princess (2013), Ruby Princess (2008), Sapphire Princess (2004), Sea Princess (1998), Star Princess (2002) ja Sun Princess (1995).

Valinnanvapautta ja innovatiivista tuotekehitystä

Princess Cruises ei jäänyt lepäämään laakereillaan vaan varustamo panostaa jatkuvaan tuotekehitykseen voidakseen paremmin vastata risteilyasiakkaiden tarpeisiin. Yhtiön 1990-luvun puolivälissä lanseeraamat Sun-luokan alukset mahdollistivat aivan uuden konseptin: matkustajat voivat itse räätälöidä risteilystään juuri sellaisen kuin haluavat. Jokainen voi rakentaa lomamatkastaan oman näköisensä valitsemalla haluamansa aktiviteetit ja palvelut. Vapaus ennalta määrätystä ohjelmasta takaa yksilöllisen ja omien mieltymysten mukaisen lomakokemuksen.

Tänä päivänä valinnan vapaus tarkoittaa sitä, että kukin alus tarjoaa omanlaisensa vaihtoehdot, on sitten kyse ravintoloista, matkakohteista tai viihdetarjonnasta. Korkeatasoisesta asiakaspalvelusta on tullut varustamon tavaramerkki. Risteilymatkustajille on myös tarjolla mahdollisuus itsensä kehittämiseen: ScholarShip@Sea-ohjelmassa on tietokonekoulutusta, keramiikkapajaa, ruuanlaittokurssia, talouden hallintaa ja valokuvausta. Joillakin aluksilla voi ulkouima-altaan laidalla olevalta jättiscreeniltä katsoa illan pimetessä elokuvia tai seurata konsertteja. Toiset varustamot yrittävät parhaansa mukaan jäljitellä tätä ainutlaatuista risteilyräätälöinnin konseptia, josta onkin alalla tullut uusien risteilyalusten suunnittelun lähtökohta.

Luksusta kohtuuhintaan – ja tietysti oma parveke

Princess-varustamo haluaa tarjota matkustajilleen risteilykokemuksen, johon kuuluu paitsi runsaasti valinnanvaraa myös sopivasti ylellisyyttä eli “jättiristeilijän mahdollisuudet ja pienen laivan tunnelma”. Suurimmillakin aluksillamme julkiset tilat ovat mittasuhteiltaan inhimillisiä ja miellyttävästi ajan henkeen sisustettuja. Matkustajat voivat rentoutua ja nauttia olostaan huolettomassa, merellisessä ilmapiirissä, joka heijastelee tämän päivän lifestyle-ajattelua.

Laivojen suunnittelussa yhtiö on jo pitkään panostanut siihen, että mahdollisimman moni saisi risteilyllään nauttia siitä kaikkein halutuimmasta luksuksesta – omasta parvekkeesta. Princes Cruises teki historiaa 1980-luvulla, kun se ryhtyi varustamaan tavallisetkin hytit parvekkeilla, olihan yksityistä terassia totuttu pitämään vain kaikkein kalleimpiin sviitteihin kuuluvana ylellisyytenä. Tänä päivänä Princess-laivoissa on enemmän parvekkeellisia hyttejä kaikissa eri kategorioissa kuin minkään muun varustamon laivoissa.

Toimivat tilat, harkittu sisustus ja jo tavaramerkiksi muodostunut palvelutaso luovat ylellisen mutta samalla rennon ilmapiirin, jossa jokainen matkustaja voi kokea täydellisen lomaelämyksen.

Kohteita kaikkialla maailmassa

Valinnanvapauden filosofia näkyy myös Princess-varustamon risteilyohjelmassa. Yhtiöllä on maailmanlaajuisesti enemmän matkakohteita kuin millään muulla isolla varustamolla ja valikoimassa lähes 100 erilaista risteilyä, joiden kesto vaihtelee yhdestä viikosta 102 päivään. Reitit ulottuvat kaikille seitsemälle mantereelle ja käyntisatamia on noin 280 eri puolilla maailmaa. Risteilyihin on mahdollista yhdistää yli 2000 maihin suuntautuvaa retkeä, ja varustamo kehittää jatkuvasti lisää vaihtoehtoja, joista asiakkaat voivat valita haluamansa risteilyn ja kiertomatkan yhdistelmän. Risteilyjen kohdealueita ovat Alaska, Karibianmeri, Panaman kanava, Meksikon Riviera, Etelä-Amerikka, Australia ja Uusi Seelanti, Havaiji, Tahiti ja Ranskan Polynesia, Aasia, Intia, Afrikka, Eurooppa, Kanada ja Uusi Englanti sekä Etelämanner. Myös valtameri- tai maailmanympäripurjehdukset kuuluvat valikoimiin.

Princess-varustamo on Alaskan risteilyjen pioneeri ja jatkuvasti vahvasti läsnä Alaskassa. Varustamolla on Seattlessa oma Princess Tours -osastonsa, jonka kautta se järjestää lomamatkoja “keskiyön auringon maahan”. Princess Cruises on Washingtonin osavaltion suurin risteilyjä ja kiertomatkoja yhdistävä matkanjärjestäjä. Sillä on käytössään kahdeksan risteilylaivaa ja viisi majoituspaikkaa erämaan jokivarsilla. Maisemaikkunoin ja lasikatoin varustetut junavaunut ja tasokkaat turistibussit takaavat miellyttävän ja joustavan siirtymisen satamasta sisämaahan ja takaisin. Risteilymatkustajat pääsevät vaivattomasti tutustumaan myös Alaskan erämaahan ja sen ainutlaatuisiin kohteisiin.

Romantiikkaa merellä

Lemmenlaivan pääosan esittäjälle sopivasti Princess-laivat ovat oiva lomakohde romantiikan nälkäisille tai pareille, jotka haluavat juhlia rakkauttaan. Princess Cruises oli Pohjois-Amerikan ensimmäinen – ja edelleen ainoa – iso risteilyvarustamo, jonka laivoilla kapteenilla on oikeus vihkiä avioliittoon. Laivoilla vietetään usein hääpäiväjuhlia ja amerikkalaiseen tyyliin vihkivalojen uudistamisseremonioita. Kosinnasta tulee taatusti ikimuistoinen, kun sen esittää laivan kannella tähtitaivaan alla – ja isolle screenille heijastettuna ihan kuin elokuvissa! Huonepalvelusta voi tilata kaiken, mitä romanttinen ilta kahden vaatii.

Princess Cruises on osa Carnival Corporationia (NYSE: CCL ja CUK), joka on yksi maailman suurimmista lomamatkoja tarjoavista yrityksistä.