• Nähtävyydet

    No entries found

  • Huippuravintolat

    No entries found

  • Parhaat shoppailupaikat

    No entries found

Yli 15 miljoonan asukkaan Shanghai on kiehtova metropoli. Täällä näkyy ihmiskunnan koko kirjo, kadut kuhisevat ihmisvilinästä, polkupyöräilijät sukkuloivat autojen seassa. Kaupunki tarjoaa kuitenkin myös hiljaisuutta ja rauhaa: voit osallistua taiji-harjoitukseen puistossa tai hiljentyä kaupungin kuuluisan jadebuddhan edessä.

Huangpu-joen varrella sijaitseva satama on ollut aivan erityisessä roolissa nyky-Kiinan myrskyisän historian eri vaiheissa. Shanghai oli yksi viidestä ns. sopimussatamasta, jotka keisarillinen Kiina joutui 1860-luvulla avaamaan ulkomaankaupalle länsivaltojen pakottamana. Länsihallinnon ajalta on peräisin Bund, tyylikäs joenranta-alue, jolla on upeita kauppaliikkeitä ja tyylikkäitä residenssejä. Aikanaan kaupunki oli Kiinan kommunistisen puolueen kehto ja Kansantasavallan kaupallisen ja teollisen toiminnan perusta.

Tutustu Shanghain legendaarisiin nähtävyyksiin, temppeleihin ja museoihin. Bundilla voit kävellä joutilaana ja ihailla 1800-luvun eurooppalaista arkkitehtuuria. Kaupunki on portti Keisarinkanavalle eli Kiinan suurelle kanaalille ja sitä kautta sisämaan kuuluisiin kaupunkeihin kuten Wuxi ja Suzhou.

Nanjing Road

Shanghain shoppailualueen tärkeimmän kadun varrelta löytyvät Kiinan länsimaisimmat kaupat.

Jade Buddha Temple

Temppelissä on kaksi ainutlaatuista buddhapatsasta, jotka on tuotu Burmasta 1800-luvun lopulla. Valkeasta jadesta veistetty istuva Buddha on 1,95 metriä korkea, ja lepäävä Buddha on 90 sentin korkuinen.

Yu Garden

Vuonna 1559 rakennettu Yu Garden on Shanghain upeimpia kiinalaisia puutarhoja. Sen lammet, luolat ja pagodat muodostavat monimuotoisena polveilevan kokonaisuuden.