• Nähtävyydet

    No entries found

  • Huippuravintolat

    No entries found

  • Parhaat shoppailupaikat

    No entries found

Le Havre sijaitsee Ranskan luoteisosassa Normandiassa Seine-joen suulla. Kaupungin keskusta on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2005 ainutlaatuisen sotien jälkeisen arkkitehtuurinsa ansiosta. Tunnetuimpia nähtävyyksiä on modernin taiteen museo Musée d’art moderne André Malraux (MuMa), jossa on laaja kokoelma alueella vaikuttaneiden impressionistien töitä. Suosittuja lähiseudun retkikohteita ovat Englannin kanaalin rannikko, naapurikaupunki Honfleur ja keskiaikainen Rouen. Pariisiin on matkaa vain noin 200 kilometriä.

Étretat’n jylhät kalliot
Côte d’Albâtre (suom. Alabasterirannikko) Englannin kanaalin rannikolla on saanut nimensä valkoisista liitukivikallioista, jotka nousevat jopa 100 metrin korkeuteen merestä. Étretat’n kalliomuodostelmat ovat erityisen vaikuttavia.

Honfleur
Honfleur on pittoreski satamakaupunki Seinen etelärannalla. Le Havresta Seinen yli Honfleuriin johtaa vinoköysisilta Pont de Normandie.  Vanha satama ja sen liuskekiviseinäiset talot ovat inspiroineet taiteilijoita 1800-luvulta lähtien.

Rouen
Rouenin keskiaikainen keskusta on täynnä historiallisia nähtävyyksiä. Tutustumisen arvoisia ovat goottilainen tuomiokirkko Notre-Dame, astronominen kello Gros-Horloge, oikeustalo Palais de Justice ja vanha tori Place du Vieux-Marché.