• Nähtävyydet

    No entries found

  • Huippuravintolat

    No entries found

  • Parhaat shoppailupaikat

    No entries found

Ateena on länsimaisen sivistyksen kehto, jossa jokaisen maailmanmatkaajan tulee käydä ainakin kerran elämässään. Kaupungin huikea arkkitehtuuri, tarunhohtoiset kulttuurikohteet ja antiikin historia yhdistyvät nykyaikaan kiehtovalla tavalla. Ateenassa on monia maailman vanhimmista ja tunnetuimmista maamerkeistä, ja kaupunki on ylpeä historiallisesta perinnöstään.

Akropolis
Antiikin Ateena sijaitsi korkeilla kukkuloilla. Tänä päivänä matkailijat voivat ihailla antiikin aarteita Akropolis-kukkulalla: Parthenon propylaia-portteineen on rakennettu viisauden jumalattaren Pallas Athenen kunniaksi, Athena Niken temppelissä Athenea palvottiin voiton jumalattarena, sekä Erektheion on tunnettu naishahmojen muodostamasta pylväiköstään.

Museion
Museion eli Muusain kukkula on legendan mukaan paikka, jossa kuolemaan tuomittu Sokrates joi myrkkymaljan ja maksoi siten kalliin hinnan nuorisoa ja uskontoa koskevasta uudesta ajattelustaan. "Tuulien tornissa" (Horologion) voi uskomusten mukaan kuulla ääniä menneisyydestä.

Hadrianuksen riemukaari
Antiikin Ateena oli muurien ympäröimä kaupunki. Meidän päiviimme on säilynyt muiden muassa upea riemukaari, jonka kaupunkilaiset rakennuttivat lahjaksi Rooman keisari Hadrianukselle. Majesteetillista Olympian Zeuksen temppeliä rakennettiin yli 700 vuoden ajan alkaen 600-luvulla eKr.

Tulevia risteilyjä: Ateena