• Nähtävyydet

    No entries found

  • Huippuravintolat

    No entries found

  • Parhaat shoppailupaikat

    No entries found

Tokion kaupungin nousu alkoi varhain 1600-luvulla, kun Tokugawa-dynastia julisti Edon vanhan kalastajakylän pääkaupungikseen. Edo säilytti asemansa poliittisen vallan keskuksena vielä keisarikunnan valtaannousun jälkeenkin. Meiji-vallankumouksen 1868 jälkeen Edo sai uuden nimen Tokio eli Itäinen pääkaupunki erotukseksi vanhasta keisarillisesta eli Läntisestä pääkaupungista Kiotosta.

Nykyajan Tokio on yksi maailman ihmeellisimmistä kaupungeista. Se on hämmentävä sekoitus ikiaikaisia perinteitä ja postmodernia kulttuuria. Aivan keisarillisen palatsin vieressä sijaitsee kansainvälinen shoppailijan unelma, Ginza. Kiireinen 2000-luvun kulutushysteria ja perinteisen kulttuurin eleganssi ja harmonia ovat salaperäisellä tavalla sopusoinnussa keskenään.

Keisarillinen palatsi

Japanin keisariperheen residenssi on Tokion keskustassa keskellä valtavaa puistoaluetta, vallihautojen ja kivimuurien suojassa.

Tokyo Tower

Peräti 333 metrin korkeuteen nouseva Tokyo Tower on maailman korkeimpia pilvenpiirtäjiä ja yksi Tokion tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Meiji-temppeli

Meiji-temppeli on omistettu keisari Meijille, jota pidetään nyky-Japanin isänä. Temppeli sijaitsee metsän keskellä aivan Tokion sydämessä. Sijainti symboloi henkisen ja maallisen maailman erillisyyttä.

Tulevia risteilyjä: Yokohama