• Nähtävyydet

    No entries found

  • Huippuravintolat

    No entries found

  • Parhaat shoppailupaikat

    No entries found

Lontoo on todellinen maailman metropoli, joka aina jaksaa hämmästyttää, viehättää ja inspiroida matkailijoita. Kuuluisat arkkitehtoniset maamerkit, monipuolinen teatteritarjonta, museot ja shoppailu ovat olennainen osa Lontoota - kuten myös kuninkaallisten elämän seuraaminen. Lontoon seikkailu alkaa Doverista, josta on lyhyin matka Englannin kanaalin yli manner-Eurooppaan.

Buckingham Palace
Kuninkaallinen palatsi on yli 120 metrin mittainen rakennus, jossa on noin 600 huonetta, ja sitä ympäröi 17 hehtaarin suuruinen puutarhapuisto. Palatsi on ollut Englannin kuningasperheen pääasiallinen koti siitä lähtien, kun kuningas Yrjö III osti sen 1700-luvulla. Vahdinvaihto puolenpäivän aikaan on maailman tunnetuimpia turistinähtävyyksiä.

Westminster Abbey
Jykevine torneineen ja holvikaarineen Westminster Abbey on Englannin goottilaisen kirkkoarkkitehtuurin helmiä. Täällä toimitetaan valtakunnan tärkeimmät kirkolliset toimitukset, ja valtakunnan hallitsijoista useimmat on kruunattu täällä ja haudattu tänne. Englannin historian merkkihenkilöt Shakespearesta Winston Churchilliin, kuningatar Victoriasta prinsessa Dianaan ovat jättäneet tänne jälkensä.

Houses of Parliament
Parlamenttitalo edustaa uusgoottilaista tyyliä. Yli 1.000 huoneen rakennus on maailman suurimpia ja tyylikkäimpiä hallitusrakennuksia, ja sen itäpäässä olevassa kellotornissa on maailman tunnentuin ajannäyttäjä, Big Ben.

 

Tulevia risteilyjä: Dover (Lontoo)